10 sep 2007

Ja Sire, er zijn nog echte militairen...


... die vechten tot de laatste snik, die doorgaan tot ze erbij neervallen, die blijven lopen ookal spat het melkzuur uit hun oren, die nooit of te nimmer versagen,... Of er zo eigenlijk nog veel bestaan weet ik niet, maar eentje van dat, waarschijnlijk, zeldzaam ras zat dit weekend bij ons in de ploeg. Kevin Maggen heeft afgezien, karakter getoond zoals ik het nog niet veel gezien heb.

Door omstandigheden waren wij met 3ct het kleinst in aantal in de laatste reeks van de ploegentriatlon in St.Niklaas. Je mag starten met 5 atleten en de tijd van 3de atleet aan de finish telt. Wij waren slechts met 3, een slechte zwemstart, een lekke band, één iemand kramp in het lopen,... het kan allemaal gebeuren. Maar daar meg je vooral niet aan denken. Na een uitstekende collectieve zwemprestatie konden wij als eerste uit het wisselpark stormen. De mannen van TriGT volgden ons van dichtbij. Door een valpartij werd hun tempo gebroken en konden nooit aansluiten. Iets voorbij halfwege de fietsproef stoomde Bart Arnouts met de rest van zijn Atriac ploeg ons voorbij. Cees (Colijn) en ik konden ons tempo aanpassen aan dat van de antwerpenaren en met een korte achterstand trokken we onze loopschoenen aan.

Door de naweeën van een wip-plash was de lijdensweg van Kevin al enige tijd bezig. Na een paar honderd meters zaten we in het spoor van Arnouts en vader en zoon Jurgens, die toen al twee maats kwijt waren. Kevin liep voor wat hij waard was, Cees zette hem uit de wind en probeerde hem een duwtje in de rug te geven. In de tweede ronde kwam SMO, onder leiding van Michael De Wilde, nog zeer sterk opzetten en zo moest er gesprint worden. Cees kon die mannen nog voorblijven, maar voor Kevin was het loopparcours net 200m te lang.

Aan de meet was er blijkbaar nog verwarring over de exacte podiumplaatsen. In de voorgaande reeksen had de ploeg van Izegem en het gelegenheidsteam van Stefaan en Stijn Veldeman, bijgestaan door Hans Moonen en Tomas Mannaert. Uiteindelijk mochten wij wel samen Atriac en Izegem op het podium. Maar met slechts 50 seconden verschil tussen de eerste ploeg en de vijfde ploeg was dit wel een zeer spannende editie!

Volgende week afspraak in Mechelen voor mijn laatste triatlon van het seizoen.