2 jun 2007

1/2 triatlon in Leuven

Morgen staat mijn eerste piek van het seizoen gepland. De halve triatlon van Leuven (2500m zwemmen, 87 km fietsen en 20 km lopen) wordt in en rond de vaart in Wilsele beslist. Het zwmeparcours is één lange recht lijn van 2500m, tijdens het fietsen moet 5 x de Boulemberg overwonnen worden, de rest is zo plat als een biljarttafel. Op diezelfde biljarttafel moeten we dan nog 20 km lopen. De concurrentie zal iets steviger zijn als in St.-Laureins.

Eerst en vooral zijn er de thuisatleten Karel Pardaens en Thierry Verbinnen. Als Karel zijn loopturbo aanslaat kan je maar beter een voorsprong van ettelijke minuten hebben of hij bezorgt u een valling door de snelheid waarmee hij je voorbijraast. Wat Karel zijn wapen is, is dan weer de handicap van Thierry. Al is hij niet meer enkel de zwemmer van enkele jaren terug, met voorsprong als eerste uit het water, zijn maat Stijn Goris (die dit weekend een ITU wereldbekerwedstrijd in Madrid betwist) zo veel mogelijk voorsprong bezorgen om dan door bijna door Jan en alleman voorbijgelopen te worden. De loopcapaciteiten van Thierry mogen ondertussen ook wel gezien worden, zie maar naar zijn vierde plaats op het BK kwart vorig jaar!

Bruno "Bruce" Clerbout is de meest bescheiden triatleet die ik ken. Van alle toppers heeft hij denk ik al aan de meeste wedstrijden van deze afstand meegedaan, ervaring zat dus. Aan klasse ontbreekt het hem zeker niet, won vorig jaar de zware wedstrijd in Eupen. Zijn sterk punt is dat hij niet echt een zwak punt heeft. Al kan hij niet mee met de topzwemmers, maar dankzij een sterk fiets- en looponderdeel eindigt hij steevast voorin.

In een niet-stayerwedstrijd heb je niet veel aan een ploegmaat, maar mentaal kan het misschien interessant zijn voor Dennis Devriendt dat Thierry iets voor hem uit het water komt. Dennis heeft zich op een zeer korte tijd omgeschoold van zwemmer naar compleet triatleet. Hij is vooral zeer sterk op de iets kortere afstand, maar is zich aan het omscholen naar het langere werk...

De verrassing van vorig jaar op het BK 1/2 triatlon was Joury Gokel. De reactie van de meeste atleten was toen was vooral: "Joury wie?" Hij is nog beter geworden dan vorig jaar. Bewijs hiervan zijn de 2 tweede plaatsen in De Haan en St.-Laureins.

Dit zijn voor de meesten wel de 5 belangrijkste kanshebbers, natuurlijk zal ik proberen om zodicht mogelijk in hun buurt te eindigen. Op een langere afstand weet je natuurlijk nooit. Vorm van de dag, de man met de hamer, materiaalpech,... zijn allemaal zaken die ook mij kunnen overkomen, maar die mij evengoed in die topvijf kunnen brengen. Ik ben natuurlijk niet de enige die daar zo over denkt... Andere kanshebbers voor de top 10 zijn in willekeurige volgorde: Bert Ackaert, Kurt Vanhaeverbeke (als hij niet te veel achterstand heeft na het fietsen), Emanuel Spoiden, ploegmaat Dirk Huyberechts; Jonathan Léger (ervaring zat op het langere werk), Wim De Doncker (maar dan zal hij wel uit een ander loopvaatje moeten tappen als vorige week), hardrijder Marc Pollet. En ik vergeet er dan waarschijnlijk nog een aantal.

Eén ding staat zeker vast, het zal een mooie en spannende strijd worden morgen in Leuven aan de vaart. De gladiatoren worden om 11h te water gelaten en een uur of vier later is de winnaar bekend.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Tijd om u vanaf nu bij de '5 belangrijkste kanshebbers' te rekenen...Proficiat met je vijfde plaats!

7:12 p.m.  

Een reactie posten

<< Home