9 apr 2007

Heuveltraining op Leirekensroute

Marieke heeft zich voorgenomen om terug wat te sporten. Tijdens haar actieve sportcarriere konden we af en toe eens samen trainen, maar dat was toen al vrij beperkt. Nu is dat natuurlijk nog veel minder, tenzij je er een mouw aan past natuurlijk.
Enige tijd terug kreeg ik voor mijn verjaardag een fietskar cadeau van haar. In eerst instantie om af en toe mee naar de bureau te rijden en later eventueel om met de kindjes te gaan fietsen. Die kindjes zijn er nu (toch al eentje) en was het moment daar om samen eens op pad te gaan. Door omstandigheden stond Marieke haar auto nog bij haar zus in Kapelle-op-den-bos. Dit kwam dus perfect uit.
Na wat bevragen en opzoekwerk op internet waren we er toch al gerust in dat Jul meekon in onze kar, weliswaar goed vastgezet in zijn maxicosi die dan op zijn beurt stevig vatgebonden was in de kar.

Wij op weg naar Kapelle-op-den-bos, na enkele kilometers waren we toch al eens gestopt om te kijken hoe het met ons Julleke was, en die leek het wel aangenaam te vinden. Zo aangenaam zelfs dat hij van Aalst tot Kapelle geslapen heeft!
De kortste weg van Kerksken naar Kapelle gaat langs Leirekensroute, een oude trambedding die loopt van Aalst over Opwijk, langs brouwerij Palm tot in Londerzeel. Na 35km zeer rustige baan sta je dus wel vrij snel in Kapelle-op-den-bos. Wel ja, snel kon je het gisteren niet noemen (gem 22,7km/h). Voor Marieke de ideale eerste fietstraining na twee fietsloze jaren en voor mij een klimtraining op vlakke wegen. Want zo een fietskar trekt toch wel aardig tegen... Het is bijna vergelijkbaar en lopen terwijl je een zware autoband voorttrekt.

Deze morgen was ik toch terug op baan zonder kar. Langs de schelde- en denderboorden stonde een souplesse training van 2h20 op het programma en ik moet zeggen, het gevoel achteraf was net hetzelfde als gisteren na 1h35.