17 jul 2006

De wereld vanuit de lucht


Omdat het niet altijd triatlon moet zijn trokken we twee weken terug met de familie Peeters naar Spa. De vorige trips is die richting waren altijd verplaatsingen met de fiets in de koffer om daar een stevige training af te werken.
Gefietst is er nu ook, maar de bedoeling was toch om eens uit een vlieger te springen; een duosprong wel te verstaan. Na een korte uitleg van 5 minuten en enkele uren wachten mochten we (David, Guy (twee schoonbroers), Steven (een vriend van Guy) en ik eindelijk het kleine vliegtuigje in. Met een bang en snel kloppend hartje (150 slagen per minuut op het moment van de sprong) naar boven. Na 20' stijgen duwde mijn begeleider mij als laatste richting deur, even op de rand voor de laatste instructies en dan naar beneden!!
Na wat tuimelen en draaien konden we enkele seconden in de vrije val positie hangen alvorens de parachute openging. Die paar seconden vrije val zijn echter onbeschrijflijke een aanrader voor iedereen. Eens terug beneden van onze missie werden we natuurlijk als helden onthaald :-)